Visolie en gebruik bij kinderen

Het gebruik van visolie wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Steeds meer mensen gaan namelijk de voordelen voor de gezondheid inzien. Dit komt omdat het steeds meer mensen duidelijk wordt hoe belangrijk het is om voldoende Omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Om dit te verzorgen wordt het gebruik van visolie in de vorm van capsules of vloeibare middelen ook steeds populairder.

De vraag die veel volwassenen daarbij hebben is of het ook verstandig is om kinderen visolie te geven. Heeft het voor de jongeren dezelfde werking als volwassenen bijvoorbeeld? En zijn er zaken waarop gelet moet worden?

De effecten van visolie

Volwassenen nemen visolie voornamelijk voor de effecten op hun fysieke gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld goed voor het gezond houden van de hart- en bloedvaten. Er zijn echter ook andere gezondheidsvoordelen van visolie waar mensen op volwassen leeftijd minder snel bij stilstaan, maar die juist voor jongeren van grote waarde kunnen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld effecten merkbaar met betrekking tot de concentratie. Mensen die moeite hebben met concentreren zouden weleens een vetzuurtekort kunnen hebben. Bij kinderen kan een korte aandachtspanne van nature aanwezig zijn. Het gebruik van visolie om de concentratie te verhogen wordt vaak in dit verband gebruikt.

Het effect op de hersenen

Het is bekend dat visolie ook effect heeft op de hersens. Om deze reden wordt het gebruik van visolie bij kinderen ook aangeraden. Het kan de groei van de hersens stimuleren. Het gevolg hiervan is dat de leerprestaties kunnen verbeteren. Bovendien kan het de ontwikkeling van het geheugen bevorderen. Wanneer in goede mate visolie aan het voedingspatroon van kinderen wordt toegevoegd kan dit dus een aantal voordelen opleveren voor de langere termijn. De effecten op de hersens zijn overigens ook op latere leeftijd van belang. Dit is een reden waarom het middel bij ouderen wordt aangeraden.

Ter aanvulling

Zoals ook bij volwassenen het geval is, is het vooral belangrijk dat u visolie op de juiste manier gebruikt. De capsules of de vloeibare visolie zijn geen vervanging van andere voedingsmiddelen. Het nemen van de capsules of de olie kan vooral worden gebruikt ter aanvulling op de dagelijkse voeding. Zo worden de hoeveelheden ALA, EPA en DHA tot de juiste dagelijks aanbevolen totalen aangevuld. Om die reden zijn er voor kinderen dan ook andere visolie supplementen op de markt dan voor volwassenen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u uw kind op de juiste manier laat profiteren van de visolie.

Totaalsupplement

Visolie voor kinderen worden vaak aangeboden in combinatie met andere stoffen. Zo wordt het bijvoorbeeld vaak in een capsule samengevoegd met vitamines A, D en E. Zo krijgen kinderen niet alleen voldoende vetzuren binnen, maar ook andere stoffen die een gezonde groei helpen stimuleren. Ook zitten er vaak andere vetzuren, zoals Omega 6-vetzuren, in de capsules. In sommige gevallen gaat het om kauwtabletten. Hier kan vaak een smaakje aan worden toegevoegd. Daardoor is het voor kleinere kinderen iets aantrekkelijker om de capsules of tabletten te nemen. Een lekkerdere smaak helpt hier namelijk goed bij. Vaak gaat het om citroen, aardbei of sinaasappel.

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid

Het is belangrijk om goed in de gaten te houden wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan Omega 3-vetzuren is bij een bepaalde leeftijdsgroep. Dit geldt zowel in de zin van een tekort als in de zin van een teveel. Hoewel een overvloed niet direct schadelijk is voor het lichaam, heeft het ook geen sterker effect. Het is dus niet zo dat kinderen nog meer profijt hebben van nog meer visolie. De hoeveelheid die op de supplementen die u aanschaft staat is de hoeveelheid die u ook echt dient aan te houden. Zo zorgt u ervoor dat uw kind het optimale effect van visolie ervaart.

Gemakkelijk te verkrijgen

Visolie voor kinderen in supplementvorm is gemakkelijk te krijgen. Zoals de supplementen voor volwassenen overal te krijgen zijn, zo zijn ze ook voor kinderen op deze plekken te verkrijgen. Dit geldt zowel in webwinkels als in fysieke winkels zoals een drogisterij en bekende ketens. Om te weten te komen welk supplement het beste is, is het een goede zaak om eerst even de ervaringen van anderen te bekijken. Door simpel te vergelijken kunt u snel zien met welk product u het beste af bent voor uw kinderen. Vaak zijn dit de supplementen van producenten die u zelf ook kiest.

Bestel eenvoudig goede kwaliteit visoliecapsules ter ondersteuning van uw kind

Leave a Reply 0 comments