Gezondheidseffecten innemen van voldoende visolie

Visolie is één van de belangrijkste supplementen om te gebruiken als je zwanger bent. Dit is laatst onderzocht en het wordt zwangere vrouwen ten zeerste aangeraden om gebruik te maken van visolie als ze zwanger zijn. Wat zijn de effecten hiervan? En waar is visolie nog meer goed voor? In dit artikel zullen de belangrijkste gezondheidseffecten van het innemen van voldoende visolie besproken worden.

Positiviteit inname visoliecapsules

Besproken zal worden wat er zo belangrijk is aan het gebruiken van visolie, ook als je niet zwanger bent. Onderzoeken zullen worden aangehaald om aan te tonen dat het gebruik van visolie alleen maar positief is. Er zijn echter ook bewijzen dat sommige zaken minder goed werken op het moment dat je visolie inneemt. Er wordt afgesloten met een kort advies met betrekking tot het kopen van visolie en meer specifiek visolie capsules.

Voor zwangere vrouwen: Waarom is visolie belangrijk?

Het is algemeen bekend dat het voor zwangere vrouwen heel belangrijk is om visolie te gebruiken als ze zwanger zijn. Helaas weten veel mensen niet waarom het nou zo belangrijk is. In visolie zijn belangrijke stoffen te vinden, waaronder EPA en DHA. Deze stoffen zorgen voor een goede hersenontwikkeling bij je baby. Dit is echter niet het enige, het zorgt er ook voor dat het netvlies van de baby op de juiste manier ontwikkeld wordt. Het gaat op zich ook wel prima als er geen gebruik wordt gemaakt van visolie, maar het wordt wel gestimuleerd om het te doen. Het is namelijk geen enkele moeite en je stimuleert de groei van de hersenen wel met een significant effect. Het is echter niet alleen tijdens de zwangerschap heel belangrijk, het is ook belangrijk op het moment dat de baby al geboren is. Daarom moet je het ook blijven slikken tijdens het geven van borstvoeding, zodat daar ook voldoende visolie in te vinden is. Je kunt dit slikken, door het nemen van visolie capsules, maar je kunt ook vis eten. Echter zit hier helaas niet voldoende visolie in om ervoor te zorgen dat het helemaal vlekkeloos zal verlopen met de inname van visolie van je baby. Om hier iets aan te doen, gebruiken de producenten van babyvoeding ook visolie in hun producten om ervoor te zorgen dat de visolie altijd goed in het lichaam van je groeiende kindje terecht komt.

Voor ieder ander: Waarom is visolie belangrijk?

Visolie bevat dus de stoffen EPA en DHA die ervoor zorgen dat er bepaalde gezondheidsrisico’s verminderd worden. Zo hebben deze stoffen een positief effect op het niet ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Zo blijkt dat als mensen systematisch een gram EPA en DHA innemen, dat het risico op het sterven aan hartziekten of vaatziekten wordt verkleind met 10%. Alleen al om de verkleining van dit risico is het zeker de moeite waard om visolie in te nemen elke dag. Dit kan heel gemakkelijk met visolie capsules, zodat je niet elke dag verplicht vis hoeft te eten. Ook de bloeddruk wordt verlaagd bij het werken met visolie capsules. Dit is natuurlijk vooral van toepassing bij mensen met een verhoogde bloeddruk, dus zij hebben hier het meeste baat bij. Het is door onderzoek gebleken dat omega-3 vetzuren helpen bij bepaalde mentale klachten, zoals dementie, depressiviteit, slecht leergedrag. Maar zoals bij vele van dit soort onderzoeken zijn de resultaten niet arbitrair en dus kan er geen uitsluitsel over gegeven worden. Hetzelfde geldt voor dat visolie zou helpen bij reuma, dit zou zo kunnen zijn maar de onderzoeksresultaten zeggen niet precies hetzelfde.

Wat zijn nadelen van het gebruik van visolie?

Er zijn uiteraard ook nadelen. Zo is het zo dat vele onderzoeksresultaten niet sluitend zijn en dus is het niet zeker welke effecten echt zijn en welke niet. Een te veel aan ALA, wat ook in omega 3-vetzuur te vinden is, kan de kans op prostaatkanker vergroten. Echter is hier ook geen duidelijk over in de onderzoekswereld. Te veel EPA zou ervoor kunnen zorgen dat gewichtsverlies bij kankerpatiënten door de afbraak van spier- en vetweefsel zou kunnen vertragen of beperken. Dit is positief, maar helaas is hier ook niet voldoende bewijs voor te vinden. Ook cholesterol kan verhoogd worden door het gebruik van EPA en DHA, dus dit is een nadeel. Echter is de vraag hoe dit bij elk persoon uitpakt en hoe groot de kans hierop is. Het is dus iets wat voor en nadelen heeft.

Ervaar de voordelen van visoliecapsules door deze hier te bestellen