Noodzaak van visolie

Visolie is één van de populairste voedingssupplementen. Je kunt visolie namelijk innemen in de vorm van capsules en het is gebleken dat visolie een belangrijke toevoeging kan zijn aan de dagelijkse voeding voor het lichaam.

Visolie zit boordevol omega 3

Dit is onder andere bevestigd door gezondheidswetenschappers en andere artsen. In visolie is omega 3 te vinden in de vorm van de vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zorgen ervoor dat vooral onze hersenen een groot voordeel krijgen ten opzichte van het niet binnen krijgen van deze vetzuren. Er zijn verschillende voordelen van het gebruiken van capsules met visolie. Deze voordelen worden hieronder opgesomd.

De voordelen van het gebruiken van visolie capsules

Een groot voordeel is het feit dat visolie erg goed is voor onze hersenen. Zo blijkt dat je mentaal sterker bent als je gebruik maakt van visolie capsules. Ook de kans op een depressie lijkt verminderd op het moment dat je visolie gebruikt naast je normale eetpatroon. Andere studies laten ook andere positieve aspecten zien van visolie. Zo zou het zo kunnen zijn dat je sneller kan herstellen van ontstekingen op het moment dat je visolie gebruikt. Ook zou je beter gaan slapen als je visolie capsules in neemt en ook zou het een positief effect kunnen hebben als je bezig bent met afvallen. Allerlei voordelen dus, maar de vraag is natuurlijk hoe groot het effect bij iemand is die sowieso al vrij gezond leeft en eet.

Heeft visolie nog effect als je gezond leeft en eet?

Het antwoord op deze vraag is ja. Helaas kan je als mens niet alle voedingsstoffen elke dag in de juiste mate binnen krijgen. Visolie is iets waarvan we weten dat we het zeker niet voldoende binnenkrijgen. Je kunt dus nog zo danig een dieet volgen waarin je probeert zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen, het zal nooit geheel lukken. Visolie is daarbij iets wat vaak vergeten wordt of wat niet past binnen het dieet. Als je wel voldoende vis eet, is het probleem dat er in vis ook andere stoffen te vinden zijn die helaas niet zo goed zijn voor de mens. In vis zitten namelijk helaas ook schadelijke stoffen die je liever niet binnen wil krijgen. Het is dus ook niet gezond om ontzettend veel vis te gaan eten. Het is daarom belangrijk om de goede stoffen van de visolie wel binnen te krijgen, namelijk EPA en DHA, maar niet de schadelijke stoffen die ook in die vis zitten. Het makkelijkste is dan om gebruik te maken van een supplement in de vorm van een visolie capsule.

Hoe is de combinatie van vis eten en visolie gebruiken?

Je zou kunnen denken dat de combinatie van veel vis eten en het gebruiken van visolie supplementen erg slecht is. Het is immers zo dat voedingsstoffen goed zijn, maar je moet er zeker niet te veel van binnen krijgen. Dat is zeker waar en daarom is het ook goed dat er onderzoek gedaan is naar het eten van relatief veel vis en het gebruik van visolie. Dit onderzoek is gedaan in Japan, waar uiteraard veel vis gegeten wordt door de inwoners. Het blijkt dat visolie naast het eten van vis geen enkele schade kan toebrengen. Het is zelfs nog steeds zo dat er een positief effect is van visolie op de gezondheid van de mens. Het is zelfs zo dat visolie alleen niet zo veel zin heeft, juist de combinatie van vis eten en het gebruik van visolie is erg goed voor de gezondheid.

Kan ik niet gewoon alleen vis eten?

Het antwoord hierop is eigenlijk nee. Je kunt dit zeker doen als je doel is om voldoende goede vetten binnen te krijgen die je uit vis kan halen, dus omega 3 EPA en DHA. Het probleem is echter al eerder genoemd, je krijgt ook schadelijke stoffen binnen als je veel vis gaat eten. Je moet redelijk veel vis eten, wil je die stoffen voldoende binnen krijgen. Dit betekent ook dat je dan ook de slechte stoffen binnen krijgt van die vis. Het is dan dus veiliger, beter en gezonder voor je lichaam om met supplementen zoals visolie capsules te werken.

Klik hier en vul jouw omega 3 tekort direct aan met de kracht van visoliecapsules