Omega 3 en 6 – Wat is het verschil en wat zijn de gezondheidseffecten?

U heeft er zeer waarschijnlijk al regelmatig over gehoord. De voedingsstoffen Omega 3 en 6. Het is echter zeker goed mogelijk dat u nog altijd niet precies weet wat het is en waarom dit voor u van belang is. Daarom is het goed om nog eens uit te leggen wat Omega 3 en Omega 6 precies zijn en wat de werking ervan is. Zo kunt ook u er de voordelen van leren onderkennen. Bovendien kunt u er dan direct achter komen hoe u deze middelen het best kunt krijgen en in welke mate u ze aan uw voeding moet toevoegen om gezond te kunnen zijn en blijven.

Vetzuren

Wanneer het over Omega 3 of Omega 6 gaat, dan gaat het altijd over vetzuren. Vetzuren zijn nodig om het lichaam gezond te houden. In het geval van Omega 3 gaat het om drie essentiƫle vetzuren, te weten ALA, EPA en DHA. Deze vetzuren kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten dus op andere manieren worden verkregen. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld het eten van bepaalde voeding. Zo zitten EPA en DHA bijvoorbeeld in vette vis. ALA zit bijvoorbeeld in groene bladgroente. Het is echter zo dat er flinke hoeveelheden van nodig zijn om voldoende zuren te krijgen.

Omega 6

Waar Omega 3 in bijvoorbeeld visolie te krijgen is, daar is dat anders met Omega 6. Deze vetzuren zijn vooral uit verschillende oliesoorten te halen. Denk bijvoorbeeld aan pindaolie, zonnebloemolie en hennepolie. Het is dan ook belangrijk dat een mens deze soorten olie ergens in zijn voedingspatroon stopt. Omega 6 is bijvoorbeeld goed tegen de aanmaak van cholesterol en voor een versterkt afweersysteem. Wel is het zo dat grote hoeveelheden juist weer negatieve effecten met zich meebrengen. Dit is anders dan bij de vetzuren die tot Omega 3 behoren, waar dit gevaar juist veel minder groot bij is.

Capsules nemen

Anders dan bij Omega 6, is Omega 3 ook in capsules te krijgen. Dit komt omdat de drie essentiƫle vetzuren vooral in vis en groene bladgroente te vinden zijn. Dit zijn voedingsmiddelen die in hoge concentratie ook schade aan de gezondheid kunnen toebrengen. Het is dan dus handig als u het juist in een gezuiverde geconcentreerde vorm kunt nemen. Zo profiteert u van de positieve werking voor de gezondheid, zonder daarbij zorgen te hebben om negatieve bijwerkingen van andere stoffen. Het is dan ook zo dat visolie in de vorm van bijvoorbeeld capsules, steeds populairder wordt. Zo komt iedereen aan de juiste hoeveelheid.

De juiste hoeveelheden

Het belangrijkste om te onthouden is dus dat de gezondheidseffecten positief zijn. Maar dan alleen wanneer voor de juiste hoeveelheden Omega 3 en Omega 6 wordt gegaan. Meer dan nodig heeft voor Omega 3 geen nut, het effect wordt niet beter wanneer boven de aanbevolen hoeveelheid wordt ingenomen. Bij Omega 6 heeft meer dan de aanbevolen hoeveelheid zelfs al snel een averechts effect. Met behulp van capsules en olie kan daarom veel worden bereikt zonder dat er neveneffecten bij komen kijken. Zo kunt u een optimale gezondheid krijgen.

Bestel hier een van de beste visoliecapsules momenteel op de markt

Leave a Reply 0 comments