Waar zijn visolie capsules goed voor

Waar zijn visoliecapsules goed voor? Wellicht heeft u er nooit eerder van gehoord, visolie capsules! Toch hebben deze visolie capsules in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Net als vette vis bevatten ook deze visolie capsules verschillende visvetzuren die erg gezond zijn voor het menselijk lichaam.

Het Nederlandse Voedingscentrum

Het is immers niet voor niets dat het Nederlandse Voedingscentrum mensen aanraadt om in ieder geval tweemaal per week vis te eten. Van beide keren kunt u het beste een van beide keren voor vette vis kiezen. Houd er rekening mee dat vis een aanvulling is op een gezond voedingspatroon. U kunt vis dus niet als een vervanging van bijvoorbeeld vlees of vezelrijke producten zien. Dit maakt het soms behoorlijk lastig om een perfect voedingspatroon van het Voedingscentrum aan te houden.

In dit artikel beschrijven we vier redenen om aan uw vis vetzuur consumpties te werken. De visolie capsules kunnen u hierbij helpen, omdat deze uw vis bij het diner gedeeltelijk kunnen vervangen. Zo zou u ’s avonds vlees kunnen eten en overdag een visolie capsule kunnen nemen om aan voldoende gezonde vis vetzuren te komen. Er zijn verschillende websites waarop u deze visolie capsules kunt bestellen, waarna ze vervolgens bij u thuis worden afgeleverd.

Visolie capsules zijn goed voor uw hersenen

Om uw hersenen goed te kunnen laten functioneren is het belangrijk om uw hersenen te voorzien van stoffen die zij niet zelf kunnen aanmaken. De vis vetzuren die in de visolie capsules verwerkt zitten worden niet door uw lichaam aangemaakt en zijn dus belangrijk om uw hersenen optimaal te laten functioneren. Belangrijke stoffen voor uw hersenen zijn onder meer de vetstoffen Omega-3 en Omega-6, die in vette vis voorkomen. Zeker de stof DHA, een van de vele Omega-3-vetzuren, is een goed voorbeeld van een stof die de werking van de hersenen sterk kan bevorderen. Het overgrote deel van uw hersen-, zenuw- en oogweefsels bestaat namelijk uit deze stof.

Niet alleen dragen Omega-3-vetzuren bij aan een betere werking van de hersenen, ook wordt de regulatie van uw leer-, denk- en spraakvermogen, uw motoriek, uw geheugen en uw stemming verbeterd. Zeker voor kinderen en jongvolwassenen kan het dus erg goed zijn om regelmatig vette vis te eten, zodat zij op school makkelijker kunnen leren.

Het belang van voldoende Omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren komen onder meer voor in een vette vissoort als zalm en sardientjes. De vetzuren zorgen voor de groei van het hersenvolume in de gebieden van uw hersenen die een grote invloed hebben op uw gemoedstoestand en gedrag. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh. Ook tijdens een zwangerschapsperiode wordt vaak aangeraden om Omega-3-vetzuren te nuttigen, die zorgen voor de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Gezondere hart- en bloedvaten

Er bestaan verschillende soorten cholesterol, waarbij een aantal varianten een goede werking op het menselijk lichaam hebben en andere soorten juist een aanzienlijk minder goede werking. Door voldoende Omega-3-vetzuren in te nemen, wordt het slechte LDL cholesterol verminderd. Daarentegen neemt het goede cholesterol HDL juist toe, waardoor de kans op hart- en vaatziekten minder groot is. Er zijn in het verleden verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van Omega-3-vetzuren op het menselijk lichaam, die hebben aangetoond dat deze vetzuren een goede invloed hebben op de hart- en bloedvaten. Reden genoeg om af en toe vette vis te eten of visolie capsules te nemen.

Toevoeging van DHA aan uw lichaam

Zowel vette vis als visolie capsules bevatten DHA, wat staat voor docosahexeenzuur en valt onder de Omega-3-vetzuren. Deze stof kan ook door ons lichaam worden aangemaakt, waarbij het lichaam gebruik maakt van de stof alfa-linoleenzuur (ALA). Dit stofje zit onder meer in lijnzaadolie. Veel mensen krijgen echter nauwelijks of veel te weinig ALA binnen om hun lichaam voldoende DHA te kunnen laten produceren. Om deze reden is het eten van vette vis of visolie capsules aan te bevelen. Hiermee wordt de hoeveelheid DHA in uw lichaam aangevuld.

Verbetering van uw hormoonhuishouding

Tot slot dragen vette vis en visolie capsules bij aan de hormoonhuishouding van uw lichaam. In beide producten zit de stof EPA, wat een bewezen gunstige invloed heeft op hormoonschommelingen in ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de menstruatie van een vrouw, de overgang of een zwangerschap. Dit valt te verklaren door het feit dat EPA als bestandsdeel dient voor een aantal stoffen, die invloed hebben op de productie van verschillende hormonen en enzymen.

Bestel hier eenvoudig hoogwaardige visoliecapsules