Visolie Capsules – Alles wat je moet weten!

Visolie capsules zijn een populair voedingssupplement. En dat is niet toevallig: gezondheidswetenschappers en artsen zijn ervan overtuigd dat visolie een goede aanvulling op ons dagelijkse dieet zijn.  Ze bevatten immers de essentiële omega 3 vetzuren EPA en DHA en daarvan is bewezen dat deze een belangrijke rol spelen in onze hersenen en ons lichaam.

De voordelen van Visoliecapsules

Zo helpen visolie capsules ons om een mentaal evenwicht te vinden en depressies te bestrijden. Tegelijk zijn er ook heel wat wetenschappelijke studies die aangeven dat visolie capsules met omega 3 ons lichaam kunnen helpen om van ontstekingen te genezen en zo bepaalde aandoeningen zoals reuma en artritis te voorkomen of te genezen. Het zou zelfs kunnen helpen om af te vallen en om goed te kunnen slapen! Op deze website geven we je dan ook graag een overzicht van alle voordelen die deze ons kunnen bieden en bekijken we waarom wetenschappers ervoor pleiten om ons dagelijkse dieet aan te vullen met visolie capsules. Je kan hier ook meer informatie vinden over waar je capsules van goede kwaliteit kan kopen aan een scherpe prijs.

Waarom visolie capsules beter zijn dan veel vis etenvisolie capsules

Waarom moet je eigenlijk capsules kopen vraag je je misschien af. Is het niet voldoende af en toe vis op het menu te zetten? Of kunnen we deze vetzuren niet uit andere voedingsmiddelen halen? Het is een feit dat omega 3 nog in andere voedingsmiddelen dan vis voorkomt. Tegenwoordig worden zelfs veel voedingsmiddelen aangevuld met extra omega 3, denk daarbij aan margarine of melkproducten bijvoorbeeld. Maar dit zijn niet dezelfde vetzuren als degene die in vis of olie voorkomen. Planten, zaden en noten bevatten ALA omega 3 en dit biedt niet dezelfde gezondheidsvoordelen als de EPA en DHA vetzuren die we enkel in grote hoeveelheden in (vette) vis terugvinden. Maar om voldoende EPA en DHA uit vis te halen zou je deze een paar keer per week op het menu moeten zetten. En dat raden artsen nu juist af omdat deze vissoorten veel ongezonde zware metalen bevatten.

Visolie capsules van goede kwaliteit, zonder zware metalen

Bij capsules van goede kwaliteit worden deze zware metalen er uitgefilterd. Zo heb je wel alle gezondheidsvoordelen die vis je kan bieden maar niet de nadelen.

Omega 3 visolie

Omega 3 visolie levert ‘essentiële vetzuren’ zoals biologen het noemen. En die naam hebben ze niet toevallig gekozen. Dit soort vetzuren zijn inderdaad levensnoodzakelijk voor ons. Zonder EPA, DHA en in mindere mate ALA vetzuren zou ons lichaam absoluut niet goed meer functioneren. Ze spelen een rol bij het voorkomen en genezen van ontstekingen, het onder controle houden van onze cholesterol en zijn enorm belangrijk voor een goede werking van ons brein. Nu kunnen we zelf deze vetzuren niet aanmaken, vandaar dat het zo belangrijk is dat we deze uit ons dieet halen. En daar hebben we dus omega 3 voor nodig.

Het gemiddelde dieet bevat veel te weinig omega 3 visolie

Inderdaad, enkel uit omega 3 visolie kunnen we deze essentiële vetzuren halen. EPA en DHA komen enkel in vis in ruime hoeveelheden voor. In vroegere tijden was dit niet zo’n probleem. Het typische dieet van onze vroege voorouders bevatte immers relatief veel vis en weinig andere vetzuren. Maar tegenwoordig zijn onze voedingsgewoontes gewijzigd. We krijgen wel veel andere vetzuren binnen via onze voeding maar de wetenschap waarschuwt dat er een groot onevenwicht in ons dieet is ontstaan. Om dit te herstellen zouden we veel meer vis kunnen gaan eten maar die vis is jammer genoeg vervuild met zware metalen en het valt af te raden meer dan één keer per week vette vis op het menu te zetten. Omega 3 in capsules is daar de oplossing voor!

Omega 3 visolie maakt je rustiger, gelukkiger en gezonder!

Dagelijks twee of drie capsules met omega-3 visolie nemen hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoals je kan zien hebben wij een aanbieder gevonden die kwalitatieve omega 3 visolie capsules levert aan scherpe prijzen. Het is bovendien een goede manier om de balans van vetzuren in ons lichaam te herstellen. Veel mensen die omega 3 zijn beginnen nemen zeggen dat ze al na een paar weken de resultaten ervan begonnen te merken. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat mensen die omega 3 als supplement nemen aangeven zich mentaal sterker en rustiger te voelen en beter te slapen. Ze zeggen ook een beter humeur te hebben en ze hebben minder last van depressieve gevoelens. Verder is vastgesteld dat het aantal ontstekingen in het lichaam van mensen die omega 3 visolie als supplement nemen veel minder is dan bij mensen die dit niet doen. Ook zijn hun cholesterolwaarden beter en er zijn zelfs mensen die verklaren dat omega-3 visolie hen heeft geholpen om gewicht te verliezen.

Inspanning en Omega 3

Een voordeel van visolie is dat het de hartslag en de  zuurstofbehoefte tijdens intensieve inspanning verlaagt. Uit een Australisch  onderzoek onder wielrenners bleek dat hun zuurstofbehoefte na het innemen van  visolie capsules was verminderd. Dit zowel bij rustige als intensieve  inspanningen. Waarschijnlijk zorgen de omega 3 vetzuren in de visolie capsules  ervoor dat de gevoeligheid voor insuline toeneemt. Dit houdt in dat glucose  makkelijker kan worden opgenomen door uw spiercellen.

Vooral bij de zeer intensieve inspanningen was er een duidelijke vermindering van de hartslag te zien bij de wielrenners. Na het innemen van de visolie capsules sloeg hun hart gemiddeld 179 keer per minuut ten opzichte van 186 keer per minuut bij de eerste meting voor het innemen van de visolie capsules. De controlegroep had voorheen een hartslag van 183 keer per minuut en daarna 185 keer per minuut. Zij hadden overigens geen visolie capsules ingenomen.

De uitslag van dit onderzoek duidt erop dat visolie capsules de conditie van sporters kan verbeteren. Het is echter nog onduidelijk hoe groot dit effect uiteindelijk zal zijn op de sportieve prestaties.

Zelfs bij niet-sportieve mensen lieten visolie capsules een positief effect op de hartslag en indirect op de conditie zien. Deze mensen kregen ook visolie capsules om dagelijks in te nemen. Het resultaat hiervan was dat de hartslagvariabiliteit verbeterde en de hartslag omlaag ging. Tijdens de zwaarste inspanningstest voor de niet-sportievelingen daalde de gemiddelde hartslag per minuut met 10,4 slagen nadat ze twaalf weken capsules hadden ingenomen.

Nog een aantal opvallende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek tijdens en na fysieke inspanning:

  • Omega 3 visolie capsules als supplement nemen blijkt de bloedcirculatie te verbeteren tijdens inspanning waardoor er minder spierstijfheid is (tot 35% minder)
  • Zeer recente studies wijzen erop dat omega 3’s uit capsules helpen om spieren snel op te bouwen bij fysieke inspanningen terwijl ze minder snel afgebroken worden in lange rustperiodes.
  • Omega 3 zorgt er in combinatie met voldoende lichaamsbeweging voor dat we sneller vetten verbranden en onze cholesterolwaardes verbeteren.•

Visolie capsules kopen

Visolie capsules kan je best enkel bij een betrouwbare leverancier kopen. Zoals je op deze website kan lezen is het enorm belangrijk dat je capsules koopt van goede kwaliteit. Een betrouwbaar merk betekent een garantie op de versheid van de gebruikte olie maar ook, en vooral, dat de visolie capsules gegarandeerd vrij zijn van giftige stoffen zoals zware metalen. Wij hebben daarom voor jou een leverancier gezocht die enkel kwalitatieve en 100% veilige en gecontroleerde visolie capsules levert. Bij de webwinkel van deonlinedrogist.nl ben je zeker van de beste kwaliteit aan de scherpste prijs!

Schaf hier eenvoudig visoliecapsules aan via de website van de online drogist

Al het goede van vis hebben zonder de nadelen

Het is als supplement essentieel voor een goede gezondheid. Als je de artikels op onze website doorgenomen hebt dan hoeven we je dat niet meer te vertellen. De omega 3 vetzuren die deze capsules bevatten helpen ons lichaam sneller te genezen van ontstekingen, voorkomen hart- en vaatziektes, herstellen je cholesterolwaarden, helpen je om af te vallen… Bovendien zorgen ze voor een goede mentale gezondheid: betere concentratie, een beter humeur, minder stress… Maar wil je van al deze positieve effecten genieten zonder de mogelijke negatieve effecten die het consumeren van met zware metalen vervuilde vis met zich meebrengt? Dan moet je visolie capsules kopen van hoge kwaliteit natuurlijk.

Koop je capsules voor een scherpste prijs en in een betrouwbare winkel

De Online Drogist biedt hoge kwaliteit capsules aan in verpakkingen van 30, 90 of 180 capsules. Met de grootste verpakking zal je een voorraad hebben voor ongeveer een half jaar. En dat voor slechts enkele tientjes! Wacht dus niet langer, je gezondheid is toch het belangrijkste dat je hebt?

Bestel hier eenvoudig online jouw visoliecapsules