Visolie en de geest

Mindfullness, yoga en stress counseling hebben een prominente rol gekregen in het terugdringen van stress klachten. Toch hebben steeds meer mensen in deze 24-uurs economie meer last van burn-out klachten en depressieve gevoelens.

Geestelijke gezondheidsklachten

Het aanbod aan retraites en yoga weekenden in eigen land en in het buitenland zijn nog nooit zo groot geweest, maar de toename van geestelijke gezondheidsklachten blijft stijgen. Vooral onder jongeren blijken geestelijke gezondheidsklachten toe te nemen. De druk om te presteren en het non-stop bereikbaar willen zijn via sociale media doet de mens geen goed. Wat veel mensen niet weten, is dat Omega 3 een goede uitwerking heeft op de geest.

Visolie en depressie

Iedereen heeft weleens een off-day. Je bent moe, je hebt nergens zin en je reageert kortaf. Wanneer je een depressie hebt, houden deze sombere gevoelens weken aan. Je verliest de interesse in leuke activiteiten, je reageert geagiteerd en je voelt je vermoeid en futloos. Je verdwijnt in een neerwaartse spiraal waarin niets meer leuk is. Om hieruit te komen, is tijd nodig. Medicatie of een bezoek aan de psycholoog kan hierbij een steuntje in de rug geven. Onderzoeken tonen aan dat Omega 3 vetzuren een positieve werking hebben om de symptomen van depressies te verminderen.

Bij mensen die kampen met een depressie blijkt de verhouding tussen Omega 6 vetzuren en Omega 3 vetzuren ernstig verstoord te zijn. Door een ongezond voedingspatroon krijg je teveel Omega 6 vetzuren binnen en een tekort aan de Omega 3 vetzuren. Dit kan functionele veranderingen van de receptoren als gevolg hebben. Met de inname van visolie capsules wordt de disbalans opgeheven. Ook verhoogt visolie het stofje serotonine wat het geluksgevoel teweeg brengt.

Visolie en bipolaire stoornis

Een bipolaire stoornis is een stoornis waarbij iemand last heeft van opvallende ups en downs. In de manische periode is iemand opgewekt, energiek en zelfverzekerd. Tijdens een depressieve episode slaat de somberheid en depressiviteit toe. Iemand met een bipolaire stoornis kan erg heftig reageren, extreem vrolijk of extreem neerslachtig. Studies wijzen uit dat EPA, een belangrijk onderdeel van visolie, de stemming kan stabiliseren. EPA kan eenzelfde werking als lithium bereiken, wat de te actieve communicatie tussen hersencellen vermindert. Visolie heeft dus een gunstig effect op de intensiteit van de signaaloverdracht. Geïrriteerdheid neemt af en iemand reageert gelijkmatiger.

Visolie en Postnatale Depressie

De geboorte van je baby hoort één van de mooiste momenten van je leven te zijn. Je behoort op een roze wolk te zweven en je wordt geacht gelukkig te zijn. Althans, volgens kersverse moeders hoort dit zo. Echter, niet elke nieuwe moeder zal zich zo voelen. Er heerst nog steeds een groot stigma op een moeder die last heeft van een postnatale depressie, terwijl dit iedere zwangere vrouw kan overkomen. Tijdens het derde trimester van de zwangerschap maakt je baby een enorme groeispurt door. De hersenen zijn volop in ontwikkeling en je baby groeit hard.

Als de baby via de voeding van de moeder te weinig DHA binnenkrijgt, dan zal de baby deze uit de reserves van de moeder halen. Hierdoor kan het DHA-gehalte bij de zwangere vrouw aanzienlijk dalen, zonder dat zij dit zelf door heeft. Uit onderzoek blijkt dat hierdoor depressieve symptomen kunnen ontstaan bij de zwangere vrouw. Het duurt tot circa 26 weken na de bevalling totdat dit tekort enigszins is aangevuld. Met een capsule met een hoge dosis DHA en een lage dosis EPA kan een postnatale depressie mogelijk worden voorkomen.

Visolie voor een opgewekte geest

Visolie helpt niet alleen bij depressieve gevoelens, maar het helpt ieder mensen een boost te geven. Het lukt niet iedereen om dagelijks voldoende Omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Tijdens drukke periodes let je misschien helemaal niet op je voedingspatroon. Gehaast eet je een snelle hap en je gaat over tot de orde van de dag. Toch kan een dagelijkse capsule visolie je net die ene oppepper geven die je nodig hebt. Visolie verhoogt de aanmaak van het stofje serotonine dat het bekende geluksgevoel geeft.

Daarnaast verbetert Omega 3 het zuurstoftransport naar je hersenen en kun je je veel beter concentreren op de taken die op je liggen te wachten. Tijdens drukke, stressvolle periodes in je leven helpt dit je efficiënter te werken en scherp te blijven.

Verbeter jouw geest toestand en ga depressie tegen met visoliecapsules, klik hier om direct te bestellen!