Visolie en de gezondheid

De goede invloed van het gebruik van visolie op de gezondheid wordt steeds bekender. Een tekort aan goede vetzuren kan nadelige gevolgen hebben op de algemene gezondheid van ieder mens.

Het binnenkrijgen van omega 3 vetzuren

Je kunt deze goede Omega 3 vetzuren binnen krijgen met het eten van vette vissoorten, zoals zalm, makreel en sardientjes. Echter, niet iedereen eet graag vis of eet dagelijks voldoende vis om deze benodigde Omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Wanneer je niet van vis houdt, zou je het tekort nog enigszins kunnen aanvullen met het eten van voldoende noten en dan met name de walnoten. Een alternatief is het innemen van visolie.

Visolie en diabetes type 2

Studies hebben aangetoond dat de inname van Omega 3 een goede bescherming biedt tegen cardiovasculaire aandoeningen bij diabetes type 2. Je hebt diabetes type 2 wanneer je lichaam niet goed reageert op insuline. Dit zorgt ervoor dat er teveel suiker in het bloed zit. Hierdoor kunnen er allerlei ernstige klachten ontstaan. Vroeger werd dit type diabetes ook wel ouderdomssuiker genoemd. Tegenwoordig kan iedereen het krijgen, met name door de ongezonde voedingsmiddelen die mensen graag nuttigen.

Overgewicht, roken en veroudering zijn allemaal oorzaken die deze ziekte kunnen veroorzaken. Het innemen van visolie capsules heeft geen effect op de glucosecontrole en de insuline activiteit. De insuline balans op peil houden, is de belangrijkste taak bij diabetes type 2. Omega 3 zorgt voor de vergroting van de LDL-cholesterol deeltjes wat ervoor zorgt dat het risico op een eventueel cardiovasculaire aandoening wordt verlaagd. Alleen het vetzuur DHA kan deze risico’s verminderen.

Visolie en ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn kan in het hele spijsverteringskanaal voorkomen. Een patiënt heeft met enige regelmaat pijnlijke darmontstekingen, ook wel opvlammingen genoemd. Het verloop van deze ziekte is grillig. Het ene moment is er sprake van een darmontsteking en het andere moment heeft de patiënt maanden nergens last van. Dit wordt ook wel de remissiefase genoemd. Dat de opvlamming terugkomt dat staat vast, maar wanneer dat is altijd afwachten.

De oorzaak van deze ziekte is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Wel is uit studies gebleken dat Omega 3 een gunstige invloed heeft op het verminderen van de symptomen en pijnklachten. In de remissiefase bieden de goede vetzuren bescherming tegen de opvlamming van de ziekte, vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen van Omega 3. Ook wordt de voedingsopname verbeterd. De supplementen hebben een positieve werking op de celontwikkeling van de darmen.

Visolie en hart- en vaatziekten

Al meer dan dertig jaar wordt er onderzoek verricht naar de gunstige invloed van het gebruik van visolie op het terugdringen van hart- en vaatziekten. De resultaten liegen er niet om. Omega 3 heeft een positieve invloed op het voorkomen hiervan. Bij een tekort aan de goede vetzuren wordt er onvoldoende bloed naar het hart gepompt. Deze slechte doorbloeding kan grote gevolgen hebben. Niet alleen loop je het risico op een hartinfarct, maar bij bloedklontering ligt een herseninfarct zo op de loer.

Visolie helpt bij de verhoging van een goed HDL-2 cholesterolgehalte. Dit heeft de eigenschappen dat het ontstekingsremmend is en een bloed verdunnende werking heeft. Niet voor niets promoot het Voedingscentrum het eten van vis. De goede vetzuren die vette vis bevat, helpen bij te dragen aan het terugdringen van hartklachten. Wanneer je erfelijk belast bent met deze ziekte of er een ongezonde levensstijl op na houdt, wordt het innemen van voldoende Omega 3 sterk aanbevolen. Met het innemen van een dagelijkse capsule visolie kun je zelf de risico’s op hart- en vaatziekten beperken.

Visolie helpt bij klachten

Visolie en gezondheid zijn bijna onlosmakelijk verbonden met elkaar. Uit vele onderzoeken blijkt dat de goede vetzuren je gezondheid kunnen verbeteren en symptomen dragelijker kunnen maken. Het helpt de pijnklachten bij reuma patiënten te verlichten doordat de ontstekingsremmende werking een gunstige invloed heeft op de pijnlijke gewrichten en de ochtendstijfheid. Bij huidproblemen helpt het rosacea, roodheid van het gezicht, tegen te gaan en maakt het de haren weer sterk en glanzend. Bij de nieraandoening IGA Nefropathie, waarbij de nierfilters zijn ontstoken, geeft visolie een ontstekende remming. Het zou een goede invloed hebben op de afname van kortademigheid, piepen en het nachtelijk hoesten bij astma patiënten. Visolie draagt bij aan een goede gezondheid.

Schaf hier visoliecapsules aan en verbeter jouw algehele gezondheid