Visolie en sporten

Sporten vergt doorzettingsvermogen, spierpijn en het duurt enigszins voordat je resultaten ziet. Je wilt als sporter er alles aan doen om op een efficiënte manier resultaten te behalen.

Een goed voedingspatroon

Het lichaam van iemand die sport, vraagt om een beter voedingspatroon, dan iemand die minder actief is. Goede voeding is van essentieel belang om in die behoefte te voorzien. Sporten is niet alleen maar trainen, maar het vraagt tevens een aanpassing in je levensstijl. Tijdens een intensieve training wordt er veel van je lichaam gevraagd en het heeft de juiste voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen presteren. Visolie en sporten zijn dan ook een goede combinatie.

Spieropbouw en visolie

Je traint omdat je slanker wil worden of omdat je juist spiermassa op wilt bouwen. Wanneer je wilt afvallen, wil je jouw lichaam vormen door de juiste spiergroepen te trainen. Misschien wil je een plattere buik of mooi gevormde billen? Tijd dus om je spieren aan het werk te zetten. Door dagelijks visolie capsules te gebruiken neemt de insulinegevoeligheid toe, dit verbetert de eiwitaanmaak. Studies hebben uitgewezen dat de eiwitaanmaak met wel dertig procent kan toenemen. Goed nieuws voor de spieren, want eiwitten dragen bij aan de opbouw van het spierweefsel en het onderhoud daarvan.

Positieve mindset

Doorzetten is de sleutel om je trainingsresultaten naar een hoger level te brengen. Je hebt motivatie nodig om überhaupt te gaan trainen, maar ook tijdens de training wil je af en toe net dat ene tandje bijzetten. Visolie heeft een positief effect op je gemoedstoestand doordat het stofje serotonine wordt verhoogd en de zuurstofoverdracht naar je hersenen wordt verbeterd. Dit zorgt voor een positieve boost. EPA regelt de bloedtoevoer naar je hersenen en dit helpt je beter te concentreren tijdens de training. Naast een dosis doorzettingsvermogen is een goede focus net zo belangrijk.

Sneller herstel met visolie

Je spieren groeien niet tijdens de training, maar tijdens de herstelperiode. Wanneer je een rustdag neemt, zijn je spieren nog steeds aan het werk. Doordat de eiwitaanmaak verbetert door het gebruik van visolie capsules heb je minder last van spierpijn. Je spiergroei verbetert en je herstelt sneller. Fanatieke bodybuilders gebruiken visolie supplementen als aanvulling op hun voedingspatroon. Omdat hun trainingen erg intensief zijn, is het herstel van de spieren nog belangrijker. Visolie en sporten zijn een goede combinatie omdat de capsules zorgen voor verminderde ontstekingsverschijnselen. EPA houdt de gewrichten soepel en dit vermindert tevens de kans op blessures.

Vetverbranding

In sport jargon wordt veel gesproken over droog trainen. Je wilt dan zoveel mogelijk vet verliezen en zoveel mogelijk spiermassa opbouwen. Tegenwoordig gebruiken zowel mannen, als vrouwen fatburners. Dit zorgt voor een goede thermogenese, het verbranden van calorieën, meer energie en dat je lichaam minder vet opneemt. De stoffen die in deze supplementen zitten bevatten een hoge dosis cafeïne en daar zit niet iedereen op te wachten. Het kan je rusteloos maken en de koffiedrinker krijgt, in combinatie met de fatburners, al snel een te hoge dosis cafeïne binnen met alle gevolgen van dien.

De combinatie visolie en sporten is dan ook een beter alternatief voor koffiedrinkers. De Omega 3 vetzuren EPA en DHA zorgen voor een vermindering van de vetopslag en het verhoogt de hoeveelheid vet die je verbrandt. Het is tevens een goede energieleverancier en het verbetert het zuurstoftransport en bloedtoevoer naar je hersenen. De oppepper die je nodig hebt, haal je dus ook uit de visolie capsules. De dosis die je in dient te nemen is afhankelijk van de inhoud en samenstelling van je voedingsschema. Eet je veel vette vis? Dan kun je de inname van de capsules verminderen. Train je zwaar? Dan neem je aanbevolen hoeveelheid in.

Uithoudingsvermogen

Opgeven is geen optie voor een sporter. Je bent al zover gekomen, het sporten is onderdeel geworden van je levensstijl en je hebt een bepaald doel voor ogen. Er zijn maar weinig sporters die zichzelf geen doel in het vooruitzicht hebben gesteld. Omega 3 is onmisbaar voor een goede energieproductie. Visolie wordt opgenomen in de celmembranen, hierdoor wordt de beweeglijkheid van calciumionen verbeterd en dit is weer belangrijk voor de aanspanning van de spieren. Je kunt hierdoor langer doorgaan tijdens de training. Dit is weer een goede reden om visolie en sporten met elkaar te combineren.

Combineer hoogwaardige visoliecapsules met jouw sportprestaties