Visolie gebruiken ter verbetering van de sportprestaties

Visolie is een van de meest populaire supplementen, die vooral gebruikt wordt door zwangere vrouwen. Visolie wordt voornamelijk gebruikt door hen omdat het een verbetering van het proces van groei van de hersenen van de baby zou veroorzaken. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van het netvlies. Zij hebben beide baat bij een hoge mate van visolie in het lichaam van de vrouw die de baby draagt. Dit komt vooral omdat in visolie de belangrijkste stoffen EPA en DHA zitten. Deze stoffen dragen bij aan de goede ontwikkeling van de baby.

Verminderde kans op hart en vaatziekten

Visolie is daarnaast erg goed omdat is gebleken uit onderzoek dat het de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. Verder is het gezond omdat het een verhoogde bloeddruk kan verlagen en omdat EPA en DHA nodig zijn in ons dagelijks leven. Hoe zit het echter met visolie in combinatie met inspanningen? Er zijn verschillende dingen over geschreven, maar wat is nou echt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd en wat is er toch niet echt waar?

De positieve gezondheidseffecten van visolie

Er zijn een aantal positieve gezondheidseffecten van visolie, die gerelateerd kunnen worden aan de sportprestatie. Zo is het feit dat visolie kan zorgen voor een vermindering van hart- en vaatziekten. Hoe is dit te relateren aan sportprestaties? Het blijkt dat de hartslag lager wordt bij het gebruiken van visolie. Ook de zuurstofbehoefte van de persoon die aan het sporten is wordt lager op het moment dat er systematisch elke dag visolie wordt gebruikt. Je hoeft dus in feite minder van je lichaam zijn inspanning te gebruiken om een bepaalde sport te beoefenen. Het idee hierachter is dat de omega 3-vetzuren, EPA en DHA, zorgen dat de gevoeligheid voor insuline toe neemt. Daardoor wordt er sneller en gemakkelijker glucose uit het bloed opgenomen door het lichaam. Dit is goed, want hierdoor bouwt het lichaam sneller op tijdens een inspanning omdat er voldoende glucose is om op te bouwen.

Andere positieve effecten van visolie op inspanning

Er zijn natuurlijk ook nog andere positieve effecten van visolie te bedenken. Zo is het zo dat de bloedcirculatie van de gemiddelde mens tijdens een inspanning nog wel eens wat te wensen overlaat. Het gebruik van visolie capsules zorgt ervoor dat dit beter gaat. De bloedcirculatie wordt beter, wat een zeer positiefs iets tot gevolg heeft. Dit is namelijk dat je de dag er na minder spierpijn hebt. Hoe komt dit? Spierpijn komt omdat je spieren energie nodig hebben uit je lichaam. Helaas kan het voorkomen dat die spieren of bepaalde plekken in spieren het niet gewend zijn om bloed te verkrijgen en de benodigde energie. Omdat hier geen energie kan komen, verkrampen die plekken en heb je de dag na de inspanning last van spierpijn. Omdat visolie de bloedcirculatie positief beïnvloedt, komt er ook bloed op die plekken waar het normaal niet zo snel zou komen. En dan heb je dus minder last van spierpijn de dag erna.

Vet verbranden

Als je wil afvallen, dan wil je voornamelijk vet verbranden. Het blijkt uit onderzoek dat het gebruik van visolie capsules in combinatie met voldoende lichaamsbeweging kan zorgen voor een snellere en effectieve vetverbranding. Dit heeft onder andere te maken met de bovenstaande 2 alinea’s. Ten eerste wordt er meer bloed rondgepompt zodat de cellen het vet sneller en effectiever kunnen verbranden. Ten tweede zorgt een verlaagde hartslag en een verminderde behoefte aan zuurstof ervoor dat je meer energie kan stoppen in het verbranden van vet. Hier komt de effectiviteit vandaan. Visolie zorgt er dus voor dat het lichaam niet onnodig veel verspilt aan andere zaken dan vetverbranding. Op deze manier wordt afvallen een stuk effectiever en gemakkelijker. Daarnaast is visolie ook nog eens erg gezond en heeft het lichaam een supplement hiervan nodig om voldoende binnen te krijgen. Het is dus niet eens een ongezonde manier om extra af te vallen. Visolie capsules zijn te verkrijgen bij gezondheidswinkels of via internet. Zelf hebben wij goede ervaringen met de visoliecapsules van deonlinedrogist.nl Deze zijn van zuivere kwaliteit en 100% veilig in gebruik.

Het is goed om te kijken of je eerst een kleine verpakking wil, zodat je kan kijken of het iets voor je iets. Het is daarnaast wel voordelig om eerst meerdere capsules te kopen. Waar je bij het kopen op moet letten, is dat er geen schadelijke stoffen in de capsule zitten. Op internet is er veel informatie te vinden over niet juiste capsules met schadelijke stoffen.

Bestel jouw visoliecapsules hier en til jouw sportprestaties naar een hoger niveau