Visolie en de ziekte van Raynaud

Het langdurig gebruiken van visolie supplementen brengt diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo helpt visolie bij het voorkomen van bepaalde hart- en vaatziekten, maar kan het voedingssupplement ook diverse mentale problemen verhelpen.

De ziekte van Raynaud

Wat veel mensen niet weten, is dat visolie ook gezondheidsvoordelen heeft voor mensen met de ziekte van Raynaud. Wat deze ziekte inhoudt en wat visolie voor mensen met de ziekte van Raynaud doet, leest u op deze pagina.

De ziekte van Raynaud: een korte introductie

De ziekte van Raynaud wordt ook wel het Raynaudfenomeen genoemd. Dit is een aandoening waarbij de kleine bloedvaten van de vingers en de tenen vernauwen, doorgaans bij koude omgevingstemperaturen. Door het vernauwen van de bloedvaten verkleuren de vingers en tenen van wit naar blauwpaars en vervolgens weer naar rood, als de bloedvaten weer uitzetten. Tijdens het verkleuren voelen de handen en voeten koud aan en is het gevoel in de handen en voeten verminderd. Ook kunnen patiƫnten krampen voelen in de handen en voeten door de ziekte van Raynaud. Het is geen ernstige of gevaarlijke ziekte, maar wel een vervelende aandoening.

De ziekte van Raynaud en het gebruik van visolie

Uit diverse medische onderzoeken is gebleken dat visolie supplementen de kou tolerantie bij de ziekte van Raynaud kunnen verbeteren. Wel is dit enkel het geval bij mensen met de primaire variant van de ziekte van Raynaud: bij de secundaire variant van de ziekte was er helaas geen verbetering zichtbaar. Omdat de kou tolerantie verbetert, hebben patiƫnten met primaire Raynaud minder vaak en minder snel last van hun klachten. Dit betekent dat visolie supplementen hun klachten echt kunnen verminderen.

De juiste dosis visolie

De gebruikte dosis bij het meest recente onderzoek was 6,5 gram EPA plus DHA per dag. Dit is een vrij grote hoeveelheid visolie en daarom wordt aangeraden om het gebruik van visolie supplementen bij de ziekte van Raynaud met uw arts te overleggen. Mogelijk heeft u namelijk ook voldoende aan een kleinere dosis, die uw arts u voor kan schrijven. Samen met uw arts kunt u kijken welke dosering u nodig heeft voor de beste effecten.

Bestel eenvoudig uw visoliecapsules ter ondersteuning van de ziekte van Raynaud