Visolie en de zwangerschap – Belangrijk voor de moeder en het ongeboren kind

Tijdens de zwangerschap visolie nemen is iets dat tegenwoordig door veel artsen en vroedvrouwen wordt aangeraden. En daar zijn goede redenen voor: de omega 3 vetzuren uit visolie blijken enorm belangrijk te zijn voor onder andere een goede neurologische ontwikkeling van de baby en voor een goede ontwikkeling van het gezichtsvermogen.

Omega 3 noodzakelijk tijdens de zwangerschap

Jammer genoeg bevat het gemiddelde westerse dieet veel te weinig van deze essentiële vetzuren. Omdat de foetus de omega 3 vetzuren van de moeder opgebruikt voor de ontwikkeling van z’n zenuwstelsel en deze omega 3’s daarna nog gebruikt worden voor de moedermelk is het dus noodzakelijk deze tijdens de zwangerschap met visolie aan te vullen.

Visolie tijdens de zwangerschap voor een goed slapende baby erna!

Niet alleen hebben studies aangetoond dat het voor de ontwikkeling van het brein en zenuwstelsel van het ongeboren kind erg belangrijk is voldoende visolie tijdens de zwangerschap in te nemen, een extra inname van visolie tijden de zwangerschap en daarna, minstens zolang de moeder borstvoeding geeft, blijkt ook te zorgen voor minder allergieën voor het kind en een beter slaappatroon! Maar dat is niet alles, het innemen van visolie tijdens de zwangerschap is ook gelinkt aan minder vroegtijdige geboortes en een hoger geboortegewicht voor de baby. Bovendien lijkt visolie tijdens de zwangerschap ook postpartum depressies te kunnen voorkomen.

Visolie zwangerschap: enkel van een betrouwbaar merk

Een goede bron van deze vetzuren zou verse vis kunnen zijn. Maar aan zwangere vrouwen wordt juist afgeraden regelmatig vis te eten omdat vis tegenwoordig veel zware metalen bevat. Deze kunnen juist enorm schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Daarom raden experts dus aan tijdens de zwangerschap visolie als supplement te nemen. Uiteraard is het erg belangrijk dat de zware metalen dan wel uit deze visolie gefilterd worden. Daarom moet men steeds goed controleren of de visolie die men koopt wel van goede kwaliteit is. Onze website werkt daarom enkel samen met leveranciers die visolie van de hoogste kwaliteit leveren en die gecontroleerd wordt door een extern laboratorium.

Speciaal ontwikkeld voor mama’s tijden de zwangerschap:

Davitamon compleet Mama Omega-3 Visolie plus!

Een visolie speciaal ontwikkeld voor tijdens de zwangerschap

Bestel hier visoliecapsules speciaal ontwikkeld voor de zwangerschap!

Leave a Reply 0 comments