Vloeibare visolie

Visolie is in zijn geheel nog niet heel erg bekend in Nederland. Als u het al kent, dan kent u het waarschijnlijk in de vorm van capsules.

Dit is namelijk het supplement dat door de meeste mensen die visolie aan hun dagelijkse routine toevoegen gebruiken. Het is echter ook mogelijk om visolie op andere manieren tot u te nemen. Er zijn bijvoorbeeld ook vloeibare vormen op de markt. Dit kan een aantal voordelen met zich meebrengen, maar er kunnen ook nadelen opspelen. Daarom is het goed om er enige aanvullende informatie over te vergaren. Dit kan helpen bij het maken van de keuze of het iets voor u is.

Waarom vloeibare olie nemen?

Zoals gezegd is visolie een goede toevoeging aan uw dagelijkse voedingspatroon. Dit komt omdat het de essentiële vetzuren ALA, DHA en EPA bevat. Dit zijn vetzuren die een mens niet van nature kan aanmaken, maar wel nodig heeft om te kunnen overleven. Deze moeten dus op een andere manier worden verkregen. Nu zitten de stoffen ook in verschillende soorten voeding, maar is het niet goed mogelijk om zo aan de aanbevolen hoeveelheid te komen. Dit kan aangevuld worden met behulp van visolie die in allerlei soorten supplementen te krijgen is. Vloeibare visolie is één van die supplement vormen.

Elk gewenst moment

Het makkelijke aan vloeibare visolie is dat het de vrijheid geeft. U kunt namelijk de vloeistof vermengen met andere voeding. Daardoor kan het eigenlijk op elk gewenst moment van de dag worden genomen. Omdat het belangrijk is om voldoende Omega 3-vetzuren binnen te krijgen is visolie een belangrijke toevoeging aan een gezond voedingspatroon. Toch kan het moeilijk zijn om een geschikt moment te vinden om visolie te nemen. Zeker in capsulevorm. Met vloeibare visolie is dat een ander verhaal. Daarmee kan namelijk veel flexibeler worden omgegaan. Zo kan het bijvoorbeeld in yoghurt worden gestopt. Daarmee is het gemakkelijk te eten.

Niet snel te veel

Een voordeel van vloeibare visolie is dat er niet snel het gevaar bestaat dat u er te veel van neemt. Andere vormen, zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van Omega 3 uit vette vis, kunnen schadelijk zijn. Dit komt omdat er ook andere stoffen in bijvoorbeeld vis en levertraan zitten die giftig zijn in hoge concentraties. Dit gevaar loopt u bij het nemen van visolie in vloeibare vorm niet zo snel. Daardoor kunt u gewoon profiteren van de gezondheidseffecten, zonder dat dit op andere vlakken juist schade aan de gezondheid toebrengt. Dit is overigens ook de reden waarom visolie steeds populairder wordt als supplement in Nederland.

Smaakjes

Een voordeel van de vloeibare vorm van het supplement is dat er een smaakje aan toegevoegd kan worden. Dit wordt vaak bij het produceren al gedaan. Denk aan smaken zoals sinaasappel en citroen, maar in sommige gevallen ook mint. Dit maakt het gemakkelijker om het tot u te nemen omdat de smaak beter is dan van gewone visolie. Door de toegevoegde smaak kan het ook makkelijker in voeding zoals de eerder genoemde yoghurt worden gemengd. Dit maakt het voor veel mensen zelfs lekkerder om yoghurt te eten. levensstijl

Waar visolie kopen?

Visolie kan eenvoudig online aangeschaft worden. De visolie waar ikzelf de beste ervaring mee heb is de AOV 702 vloeibare visolie.

Een foto van een flesje AOV 702 visolie forte vloeibare visolie

Buiten dat deze visolie  hoog gedoseerd is en maar liefst 955 mg EPA en 680 mg DHA is hij door de sinaasappelsmaak ook nog is extreem lekker. Gemakkelijk in te nemen met een lepeltje of door de maaltijd heen.

 

Bestel hier AOV 702 vloeibare visolie

Leave a Reply 0 comments